Leden

FCZ telt op dit moment 40 leden. Een aantal van deze leden heeft zich hieronder voorgesteld.

O.a. het leuke van een fotoclub is de veelvoud aan manieren van 
fotograferen. Het is verrassend om te zien dat er zoveel verschillende
 
interesses zijn en dat iedereen op zijn eigen manier de omgeving beleeft en
 
vastlegt.

Op alfabetische volgorde:


Martine Aarts.

Martine_Aarts
Martine Aarts.

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in foto’s, dit is steeds meer gaan groeien en vorm gaan krijgen en sinds enkele jaren ben ik echt intensief met fotografie bezig. Ik heb diverse cursussen en workshops gevolgd en veel geleerd uit boeken en via het internet. Natuurlijk heb ik uiteindelijk het meest geleerd van het in de praktijk brengen van die opgedane kennis, ik ga heel graag op pad met een van mijn Canon spiegelreflexcamera’s.
In september 2015 ben ik lid geworden van FotoClubZeilberg, ik vind het leuk uitgedaagd te worden door de opdrachten, te leren van en met elkaar en mezelf te blijven ontwikkelen, daarnaast is het erg gezellig.

Mijn liefde voor fotografie is zo groot, dat ik ook bezig ben met het opbouwen van mijn eigen bedrijfje en het maken van mijn website, ik richt me voornamelijk op portret- en bruidsfotografie. Benieuwd? Kijk op mijn website – www.martineaartsfotografie.nl en facebookpagina – www.facebook.com/martineaartsfotografie.
Maar ook in andere facetten van fotografie ben ik geïnteresseerd, zo fotografeer ik naast portretten, ook graag dieren, bloemen en de natuur, maar ook in dorp en stad vind ik genoeg mooie dingen om vast te leggen. Ik houd van kleurrijke platen en contrastrijke zwart-wit beelden, spelen met een kleine scherptediepte en het vinden van mooie composities vind ik erg leuk om te doen.
Daarnaast werk ik met veel plezier als Receptioniste in een hotel, heb ik nog leuke bijbaantjes bij Toverland en PSV en ga ik graag leuke dingen doen met mijn vriend, mijn moeder, vrienden, collega’s en mede-fotografen, zoals leuke uitstapjes naar diverse steden, dierentuinen en pretparken en ik ga ook erg graag naar het theater.

Liefs Martine


Lidia Berkers.

Hallo,
Mijn naam is Lidia Berkers. In het dagelijks leven werk ik aan de receptie en in de administratie. Ik  heb al jaren interesse in fotografie en in photoshop.

Ik mag graag mooie foto’s maken en ze daarna een beetje bewerken met photoshop. Doordat ik steeds meer over fotografie te weten kom ga ik ook kritischer kijken en ben ik sneller ontevreden over mijn eigen kiekjes.
Ik ben bij FCZ terecht gekomen doordat ik een artikel las in het contact. Ik ga graag naar onze maandelijkse bijeenkomsten.
Het is er gezellig en ook daar leer ik telkens weer wat meer over fotografie. Tot voor enkele maanden maakte ik gebruik van mijn compact camera maar ik ben toch overgestapt op een spiegelreflex.
Hierdoor is mijn nieuwsgierigheid in het instellen van de camera en het uiteindelijke plaatje alleen maar groter geworden. Op vakantie of dagjes weg sta ik altijd klaar met het toestel. Graag wil ik alles uit mijn camera halen om mooie plaatjes te krijgen.

Ik heb een eigen website: http://www.lidiafotografie.nl/


Voorzitter: Dirk van den Heuvel

Ik ben Dirk van den Heuvel geboren en getogen in Deurne. Ik ben getrouwd en heb 2 lieve dochters Sanne en Maud.

Ik ben een collega van Mark Verhoeven en werk dus ook bij Philips Lighting. Ik werk daar alweer sinds 2004. Momenteel ben ik Technisch Projectleider en ik hou me bezig met de vervanging van TL bakken naar LED verlichting.

zelfportret-dirk_klein
Dirk van den Heuvel

Ik ben met fotografie begonnen nadat ik in 2000 een jaar lang door Australië en Nieuw-Zeeland ge-backpacked heb. Daar had ik al veel foto’s gemaakt met een compact camera. Toen ik thuis kwam heb ik een Analoge spiegelreflex camera gekocht (CANON). Toen ik mijn eerste foto’s gemaakt had zagen die er niet uit. Niet alles was scherp en zo. Toen heb ik maar een fotografie cursus gedaan bij fotoclub Optika. Ik ben daarna nog 1 jaar lid gebleven maar door het werk en zo niet veel tijd meer en toen ben ik gestopt.

In november 2012 kwam ik in contact met fotoclubdeurne en toen heb ik mijn hobby weer opgepakt. Ik vond het superleuk om weer foto’s te maken en ook andere dingen te fotograferen dan alleen mijn kinderen en vakanties.

Toen na 1 jaar fotoclubdeurne stopte ben ik lid geworden bij Fotoclub Zeilberg. Ik werd door Mark gevraagd om mee te helpen met de foto besprekingen en dat doe ik nu met veel plezier. Ik ben sinds september 2014 ook in het bestuur getreden en heb samen de gevorderde groep mee opgesteld.

Vanaf december 2016 ben ik de voorzitter van FCZ.

Ik heb een eigen website www.dirkvandenheuvel.nl


Ria Kuunders.
Ik ben Ria Kuunders geboren in Horst in het jaar 1968.

ria_bewerkt-1In het dagelijks leven houdt ik me vooral bezig met mijn gezin en mijn werk. Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen en werk bij de Tzorg voor ouderen mensen die hulpbehoevend zijn.

Fotograferen is een grote hobby van mij en zit sinds 2011 bij FCZ waar ik elke maand met veel plezier naar toe ga en heb er al veel kunnen leren over fotografie.  Sinds 2013 zit ik ook in het bestuur bij FCZ waar ik doe notuleren van een vergadering en organiseren van uitstapjes met de club.

Heb sinds 2014 een eigen studio waar ik mensen kan fotograferen en hoop dat uiteindelijk mijn hobby mijn werk gaat worden. Verder vind ik het ook leuk om foto`s te bewerken en om uitnodigingen en kaartjes te maken.

Het liefst fotografeer ik portret foto`s , macro foto`s en dieren. Verdere hobby`s zijn computeren en wandelen met een vriendin. Ik heb ook een eigen site waar ik mijn mooiste foto`s op zet. www.foto-fan.jouwweb.nl


Marco van der Sterre.

Ik ben Marco van der sterre, geboren in Oisterwijk in 1969
en woonachtig in Vlierden.

Marco van der Sterre
Marco van der Sterre

In het dagelijks leven houdt ik mij bezig met fotografie, ik ben fotograaf van beroep, en heb als specialiteit onderwaterfotografie, ik houd mij bezig met het fotograferen van kinderen en gezinnen onderwater tijdens zwemlessen of in vakantie parken, maar ook bovenwater ben ik bezig met oa bedrijfs, familie en bruidfotografie.

Ik vind fotograferen een leuke hobby want het blijft uitdagend op zoek te gaan naar mooie beelden, waardoor je jezelf moet dwingen om verder te kijken dan je neus lang is

Naast fotograferen is mijn andere hobby natuurlijk duiken, het is fantastisch om onder het water oppervlak het leven te fotograferen, echter is fotograferen onderwater echt iets anders als boven water. Het leukste aan fotograferen vind ik dat er ontzettend veel meer te zien is dan je vaak denkt.

Wat is er leuk aan fotoclub Zeilberg?

Het is een gemoedelijke club, waar niets moet. Er wordt gewerkt aan een gevarieerd programma, zodat er voor iedereen iets te halen valt, natuurlijk is het voor iemand de ene avond interessanter dan de andere avond, maar ja, welke kok kan wel voor alle monden koken?

Ik heb een eigen website: www.fotograafmarco.nl


Mary van der Velden

Hallo, hierbij wil ik mij even voorstellen.

Mijn naam is :Mary van der Velden 20160203-portret-met-spiegel-7268-3

Ik heb een partner 2 kinderen en 4 kleinkinderen, deze vinden het meestal niet meer zo leuk om gefotografeerd te worden.

Mijn opleiding is in de sierteelt, nadien ben ik 40 jaar werkzaam geweest in de sociale werkvoorziening als leidinggevende en sinds 2010 geniet ik van mijn pensioen.

De hobby voor fotografie begon in mijn diensplichttijd waar we ook van de doka gebruik konden maken om foto zelf te ontwikkelen en af te drukken.

Mijn eerste spiegelreflex was een Practica met schroeflens, later ben ik overgeschakeld naar Nikon eerst nog annaloog, waarbij ik vooral veel aquaria fografeerde voor keuringen en later het digitale tijdperk ingehobbeld.

Ik ben in 2012 lid geworden van fotoclub Deurne, helaas was deze club geen lang leven gegeven en ben ik overgestapt naar fotoclub Zeilberg in 2014.

Wat me hier aanspreekt is de diversiteit in onderwerpen welke behandeld worden maar vooral de gemoedelijk sfeer onder elkaar, ik leer het meeste van met elkaar praktisch bezig te zijn

Ik fotografeer nu met een Nikon D750 waarbij objecten vanuit de natuur de hoofdrol spelen.

Mary


Mark Verhoeven.

Van 2009 tot 2016 voorzitter geweest.

Sinds 2005 ben ik werkzaam bij Philips Lighting op de afdeling voorontwikkeling waar ik werk aan de ontwikkeling voor nieuwe lampen als productontwikkelaar.

In 2009 was ik op zoek naar een fotoclub in Deurne en omgeving. Er was toen nog maar 1 club in Deurne en dat was Optica, en daar was een wachtlijst.
Dat was voor mij de reden om te kijken of er mogelijkheden waren om zelf een fotoclub te starten.

In de tussentijd (tijdens de opstarten van FCZ) bood zich de kans voor om lid te worden van fotoclub Asten, en zodoende werd ik daar lid van. Dit was tegelijkertijd de periode waarin FCZ werd opgericht (6 personen), en kwam ik snel tot de conclusie dat lid zijn van twee fotoclub’s een beetje te veel van het goede was, en dus ben ik vol voor FCZ gegaan.

In december 2016 heb ik mijn voorzitterschap overgedragen aan Dirk van den Heuvel.

mark-verhoeven-01_p5214218
Mark Verhoeven

Belangrijkste peilers FCZ: – geen wachtlijst, en leren van elkaar en de gezamenlijke hobby delen.
In de wereld van de fotografie ben ik al heel lang geinteresseerd. Vroeger, in de jaren 80 en 90 fotograferen met een compactcamera, gedurende een redelijk korte periode en die dus op een zeker moment werd ingewisseld voor een spiegelreflex fotocamera. Daarna is er een “rustige” periode geweest met wat minder bedrevenheid op het gebied van fotografie.  Totdat ik kennis maakte met de digitale fotografie en ik een klein handzaam digitaal compactcameraatje aanschafte en dit leide tot een opleving van de hobby. En dus kwam er al snel een digitale, tweedehands spiegelreflexcamera van Olympus. De E300 met een set lenzen erbij voor dichtbij en voor ver weg.
Met deze camera heb ik jarenlang met veel plezier foto’s gemaakt, de camera ging altijd mee op reis en het was ook een hele solide camera.
In 2009 ging het kriebelen en het werd tijd voor een nieuwe camera. Een aantal van mijn foto’s staan op: https://www.flickr.com/photos/mark-fotos/ en op   http://markverhoeven.blogspot.com/