Foto – Expositie “ Nattigheid “ in De Nieuwenhof Deurne

Met de opdracht om het thema “Nattigheid” in beeld te brengen zijn de leden van zowel de Basis-groep als de Gevorderde-groep op hun eigen creatieve manier aan de slag gegaan, hetgeen resulteert in een grote diversiteit en soms echte kunstwerken.

Op dinsdag 25 juli zijn de foto’s opgehangen door het expo-team en zijn dan tot medio december te zien in Verzorgingscentrum De Nieuwenhof  Visser 4 in Deurne.

Mary, Gerda, Ria en Toon van harte bedankt voor jullie inzet om er weer een hele mooie expositie van te maken.

Workshop Macro fotografie op 12 April

Het was een zeer geslaagde workshop Macro fotografie die we hadden op 12 April. Er werd met veel enthousiasme bij de verschillende opstellingen gefotografeerd en er werden veel vragen gesteld over hoe je nu het beste Macro fotografie kan doen.

Veel dank aan Harry sterken voor het organiseren van deze Workshop.

Foto’s van de workshop en Macro foto’s zijn te zien in het fotoalbum.

Clubavond 8 maart 2017

Hoi Allemaal,

Hierbij het verslag van onze club avond van 8 Maart 2017.

We hadden een mooie opkomst en er waren ook een paar nieuwe leden bij de club en 1 iemand die kwam kijken.

Deze avond hebben we de groep weer opgesplitst in de basisgroep en de gevorderde groep. Het Thema van de basisgroep was “vogelperspectief” Er was een hele hoop te bespreken en er zijn weer veel tips gegeven.

De  winnaar van de foto van de maand van de basisgroep was wederom een hele mooie foto van Joyce Spetgens. Proficiat!!

De gevorderde groep had het thema “kikvorsperspectief”. Ook hier hebben we elkaar weer veel tips kunnen geven. We hadden 2 winnaars van de foto van de maand.

Dirk van den Heuvel

 Harry Sterken

Alle foto’s kan je vinden op onze foto-album.

Voor de clubavond van April hebben we de workshop “Macrofotografie” onder leiding van Harry Sterken. Neem dus alle uw camera + statief mee.

Op 5 April is er een basis cursus fotografie onder leiding van Marco vd Sterre. Om je op te geven kan je een mail sturen naar Basisgroep@fotoclubzeilberg.nl

 

Met vriendelijk groet,

Dirk van den Heuvel

Voorzitter FCZ

Clubavond 11 januari 2017

Hoi Allemaal,

Hierbij het verslag van onze club avond op 11 januari.

We waren begonnen het een terugblik op 2016 en het financieel overzicht voor komend jaar. Ook heb ik het buddy systeem nog een keer uitgelegd. In de toegestuurde presentatie staan de leden die zich aangeboden hebben als buddy.

Dus als je vragen hebt of je wilt graag een keer met iemand op pad schroom je niet je niet en neem rechtstreeks contact op met een van de buddy’s.

Ook hebben we het Thema “Nattigheid”voor de expo van 2017 nog een keer besproken. In de toegestuurde presentatie staat waar de foto’s aan moeten voldoen en een paar voorbeelden. Ook dit jaar kan je foto’s op komende clubavonden meenemen on te laten zien en te bespreken of ze goed zijn voor de expo of je kan ze naar mary sturen om feedback te krijgen.

Ook heeft Ria de uitstapjes besproken. Als de data bekend zijn zullen deze op onze site bekend gemaakt worden. http://www.fotoclubzeilberg.nl/jaarprogramma/

Daarna hebben we onze fotobespreking gedaan. Aangezien Marco verhinderd was hebben we het een 1 groep moeten doen. Het waren behoorlijk veel foto’s (50 stuks). Maar het toch een geslaagde avond met veel mooie zwart/wit foto’s.

Er waren 2 winnaars van de foto van de maand.

   Mary van der Velden Dirk van den Heuvel

Alle foto’s kan je vinden op onze foto-album.

Voor de clubavond van februari stond een lezing gepland, maar die kan helaas niet doorgaan. Maar we gaan in februari een Lightroom avond houden. We maken 2 groepen, een basis lightroom en gevorderde lightroom.

Iedereen kan zelf bepalen bij welke groep hij/zij zich wil aansluiten. Dus als iedereen die een laptop heeft deze graag meenemen dan kunnen we ter plekke oefenen. Ook als je al vragen hebt over lightroom neem deze kan mee.

Als voorzitter heb ik een nieuw email adres. Voorzitter@fotoclubzeilberg.nl Als je vragen hebt aan mij kan je die naar dit adres sturen.

Zo het was een lang verhaal. Hopelijk tot de volgende clubavond op 8 februari.

Met vriendelijk groet,

Dirk van den Heuvel

Voorzitter FCZ

Foto van de Maand November

Op woensdag 9 november 2016 hadden we weer onze  clubavond. We hadden voor deze avond de basisgroep en de gevorderde groep weer gesplitst omdat er een goede opkomst was en omdat er ondanks de lastige opdracht toch  voldoende foto’s hadden om te bespreken.

Het was een alweer een geslaagde avond met mooie foto’s. Voor de basisgroep was er de opdracht Nachtleven.  En voor de gevorderde groep van het Thema de maand Oog in Oog (foto met oog als hoofdonderwerp).

De winnaar van de maandfoto van de basisgroep is  Michel Vijfeijken met een hele mooie foto van een “spooktrein”. Michel is pas lid van onze fotoclub en nu al de foto van de maand gewonnen. Van harte gefeliciteerd Michel.

l68_2391

Inde gevorderde groep hebben we 2 winnaars.De winnaar van de maandfoto van de gevorderde groep zijn  Martine Aarts en Ria Kuunders. Het was een lastige opdracht maar er zijn hele mooie foto’s uitgekomen. Gefeliciteerd dames..

l60-martine-aarts-oog-in-oog-1 l25-foto-2

Martine Aarts                                                                       Ria Kuunders

Alle ingestuurde foto’s van de leden zijn te vinden in de fotoalbum.

Foto van de Maand September 2016

Op woensdag 7 september 2016 hadden we weer onze eerste clubavond na de zomer vakantie. We hadden voor deze avond de basisgroep en de gevorderde groep gesplitst omdat er een goede opkomst was en dat er lekker veel gefotografeerd was in de vakantie zodat we voldoende foto’s hadden om te bespreken.

Het was een geslaagde avond met mooie foto’s. Voor de basisgroep was er de opdracht Typisch Hollands .  En voor de gevorderde groep van het Thema de maand Van bovenaf gezien.

De winnaar van de maandfoto van de basisgroep is weer Ans Snellens met een hele mooie foto van een typisch oud Hollands bruggetje. De foto was bijna unaniem verkozen tot foto van de maand. Van harte gefeliciteerd Ans.

l44

 

De winnaar van de maandfoto van de gevorderde groep is Lidia Berkers met een foto van een mooie trap in het Vaticaan in Rome. Van harte gefeliciteerd Lidia.

l14-van-boven-af-1

Alle ingestuurde foto’s van de leden zijn te vinden in de fotoalbum.

Foto van de maand juni 2016

Op woensdag 8 juni hadden we weer een gezellige clubavond. We hadden voor deze avond de basisgroep en de gevorderde groep weer samengevoegd aangezien er niet veel foto’s waren ingestuurd door de gevorderde groep.

Het was een geslaagde avond met mooie foto’s. Voor de basisgroep was er de opdracht Schaduw.  Voor de gevorderde groep van het Thema de maand Emotie in de sport.

De winnaar van de maandfoto van de basisgroep is Ans Snellens met een hele mooie foto van de schaduw van een ring in het midden van een boek zodat er een heel mooi hartje ontstaat. De foto was bijna unaniem verkozen tot foto van de maand. Van harte gefeliciteerd Ans.

L44

 

De winnaar van de maandfoto van de gevorderde groep is Ria Kuunders met een voetballer die net slachtoffer geworden is van een overtreding en de pijn is af te lezen van zijn gezicht. Van harte gefeliciteerd Ria.

L25 F5,6 T1-1000 iso 800 (foto 2)

Alle ingestuurde foto’s van de leden zijn te vinden in de fotoalbum.

Expositie “ Het dagelijks leven van de Deurnese Mens “

Met de opdracht om het dagelijks leven van Deurnese mensen in beeld te brengen zijn de leden van fotoclub Zeilberg begin 2016 aan de slag gegaan.
Op diverse manieren werden zo situaties, hobby’s en werkzaamheden 
gefotografeerd.

EXPO Het dagelijk leven van de Deurnese Mens.
EXPO Het dagelijks leven van de Deurnese Mens.

Op zondag 10 juli om 14.00 uur zal Burgemeester Hilko Mak de expositie met als thema “ het dagelijks leven van de Deurnese Mens “ officieel openen.

De officiële opening vindt plaats in Verzorgingscentrum De Nieuwenhof Visser 4 in Deurne.

Fotoclub Zeilberg (FCZ) telt momenteel 36 leden verdeeld over 2 groepen in leeftijd variërend van 21 tot 75 jaar

Zowel een groep voor beginners als een groep gevorderde fotografen komen maandelijks bijeen in Cultureel Centrum den Draai in Zeilberg.

De gemêleerde samenstelling zorgt ervoor dat de leden elkaar verder helpen en gezamenlijk tot een hoger niveau komen.

Onder leiding van een geschoolde fotograaf van de fotovakschool worden de gemaakte foto’s gezamenlijk besproken, waardoor de maker verbeterpunten krijgt aangereikt.

Dat hiervoor diverse aspecten zoals keuze van het kader, het perspectief en de belichting belangrijk zijn is duidelijk. Al deze onderwerpen komen regelmatig aan de orde tijdens de bijeenkomsten waardoor de leden bijna ongemerkt beter leren fotograferen.

Foto Club Zeilberg staat voor ontspanning en gezelligheid en streeft ernaar om in deze omstandigheid met de leden tot een hoger niveau te komen op fotografisch gebied.

Naast de maandelijkse bijeenkomsten organiseert de club ook andere activiteiten, zoals lezingen en uitwisselingen met andere fotoclubs uit de regio. Nieuwe leden zijn van harte welkom, dat geldt ook voor mensen die nog geen enkele ervaring hebben met fotograferen.

Foto van de maand April

Op woensdag 6 april hadden we weer een gezellige clubavond. We hadden voor deze avond de basisgroep en de gevorderde groep samengevoegd.

Het was een geslaagde avond met mooie foto’s. Voor de basisgroep was er de opdracht zelfportret. Gezien de geringe ingestuurde foto’s bleek het wel een moeilijke opdracht te zijn.

Voor de gevorderde groep van het Thema de maand muziek.

De winnaar van de maandfoto van de basisgroep is Marianne van den broek met een zelfportret dat in een foto het leven van Marianne beschrijft. Van harte gefeliciteerd.

DSC_0970 zelfportret L31

De winnaar van de maandfoto van de gevorderde groep is Lidia Berkers met een muziek foto die meteen doet denken aan de 60’s. Van harte gefeliciteerd.

L 14 Muziek foto 1

Alle ingestuurde foto’s van de leden zijn te vinden in de fotoalbum.