Clubavond 8 november 2017

Op woensdag 8 november 2017 hadden we weer een gezellige fotoclubavond.
Op deze avond hebben we een nieuwe opzet geprobeerd met voor de pauze de fotobespreking en na de pauze het vragen uurtje in 2 groepen.

Dit is goed bevallen door de leden en we willen hier mee door gaan. We hadden gekozen om de foto van de maand achterwege te laten vanwege de tijd. We gaan dit nog evalueren aan de hand van de feedback van de leden.

De foto’s die besproken zijn zijn weer te vinden in het foto-album.
Het Thema van de basisgroep was “Het weer” en voor de gevorderde groep “Architectuur”.

Verder hebben we het jaarprogramma van 2018 besproken en de leden waren enthousiast  over het nieuwe programma. Je kan het jaarprogramma vinden door hierop te klikken.

Ook hebben we aangekondigd dat we in 2018 twee exposities hebben.
Van 10 Juli tot eind november 2018 in de Zorgboog de Nieuwenhof met als thema “Geloof en religie”
Van 24 november tot begin januari in het gemeentehuis in Deurne met als thema “sportief Deurne”

Foto – Expositie “ Nattigheid “ in De Nieuwenhof Deurne

Met de opdracht om het thema “Nattigheid” in beeld te brengen zijn de leden van zowel de Basis-groep als de Gevorderde-groep op hun eigen creatieve manier aan de slag gegaan, hetgeen resulteert in een grote diversiteit en soms echte kunstwerken.

Op dinsdag 25 juli zijn de foto’s opgehangen door het expo-team en zijn dan tot medio december te zien in Verzorgingscentrum De Nieuwenhof  Visser 4 in Deurne.

Mary, Gerda, Ria en Toon van harte bedankt voor jullie inzet om er weer een hele mooie expositie van te maken.

Workshop Macro fotografie op 12 April

Het was een zeer geslaagde workshop Macro fotografie die we hadden op 12 April. Er werd met veel enthousiasme bij de verschillende opstellingen gefotografeerd en er werden veel vragen gesteld over hoe je nu het beste Macro fotografie kan doen.

Veel dank aan Harry sterken voor het organiseren van deze Workshop.

Foto’s van de workshop en Macro foto’s zijn te zien in het fotoalbum.

Clubavond 8 maart 2017

Hoi Allemaal,

Hierbij het verslag van onze club avond van 8 Maart 2017.

We hadden een mooie opkomst en er waren ook een paar nieuwe leden bij de club en 1 iemand die kwam kijken.

Deze avond hebben we de groep weer opgesplitst in de basisgroep en de gevorderde groep. Het Thema van de basisgroep was “vogelperspectief” Er was een hele hoop te bespreken en er zijn weer veel tips gegeven.

De  winnaar van de foto van de maand van de basisgroep was wederom een hele mooie foto van Joyce Spetgens. Proficiat!!

De gevorderde groep had het thema “kikvorsperspectief”. Ook hier hebben we elkaar weer veel tips kunnen geven. We hadden 2 winnaars van de foto van de maand.

Harry Sterken

Alle foto’s kan je vinden op onze foto-album.

Voor de clubavond van April hebben we de workshop “Macrofotografie” onder leiding van Harry Sterken. Neem dus alle uw camera + statief mee.

Op 5 April is er een basis cursus fotografie onder leiding van Marco vd Sterre. Om je op te geven kan je een mail sturen naar Basisgroep@fotoclubzeilberg.nl

Met vriendelijk groet,

Voorzitter FCZ

Clubavond 11 januari 2017

Hoi Allemaal,

Hierbij het verslag van onze club avond op 11 januari.

We waren begonnen het een terugblik op 2016 en het financieel overzicht voor komend jaar. Ook heb ik het buddy systeem nog een keer uitgelegd. In de toegestuurde presentatie staan de leden die zich aangeboden hebben als buddy.

Dus als je vragen hebt of je wilt graag een keer met iemand op pad schroom je niet je niet en neem rechtstreeks contact op met een van de buddy’s.

Ook hebben we het Thema “Nattigheid”voor de expo van 2017 nog een keer besproken. In de toegestuurde presentatie staat waar de foto’s aan moeten voldoen en een paar voorbeelden. Ook dit jaar kan je foto’s op komende clubavonden meenemen on te laten zien en te bespreken of ze goed zijn voor de expo of je kan ze naar mary sturen om feedback te krijgen.

Ook heeft Ria de uitstapjes besproken. Als de data bekend zijn zullen deze op onze site bekend gemaakt worden. http://www.fotoclubzeilberg.nl/jaarprogramma/

Daarna hebben we onze fotobespreking gedaan. Aangezien Marco verhinderd was hebben we het een 1 groep moeten doen. Het waren behoorlijk veel foto’s (50 stuks). Maar het toch een geslaagde avond met veel mooie zwart/wit foto’s.

Er waren 2 winnaars van de foto van de maand.

Mary van der Velden Dirk van den Heuvel

Alle foto’s kan je vinden op onze foto-album.

Voor de clubavond van februari stond een lezing gepland, maar die kan helaas niet doorgaan. Maar we gaan in februari een Lightroom avond houden. We maken 2 groepen, een basis lightroom en gevorderde lightroom.

Iedereen kan zelf bepalen bij welke groep hij/zij zich wil aansluiten. Dus als iedereen die een laptop heeft deze graag meenemen dan kunnen we ter plekke oefenen. Ook als je al vragen hebt over lightroom neem deze kan mee.

Als voorzitter heb ik een nieuw email adres. Voorzitter@fotoclubzeilberg.nl Als je vragen hebt aan mij kan je die naar dit adres sturen.

Zo het was een lang verhaal. Hopelijk tot de volgende clubavond op 8 februari.

Met vriendelijk groet,

Voorzitter FCZ